Close
Menu
Login Submit Information
24 Sep 2020 - 6 Safar 1442 Ishak 20:09 Subuh 5:37
24 Sep 2020 - 6 Safar 1442 | Subuh 5:37 | Syuruk 6:54 | Zuhur 12:58 | Asar 16:01 | Maghrib 19:00 | Ishak 20:09
Support Our Efforts
Sponsor us to continue building IslamicEvents
Views: 65

[TADABBUR AL-QURAN] Juzu' Amma: Surah Al-Fajr

[Event has ended]
Wed, 23 September 2020, 8:00 PM - 9:30 PM | Malay
Jom Sembang SG

taddabur, alquran, juz, amma, surah, al-fajr, Jom, Sembang, SG

Fees: $10

Surah Al-Ghasyiah (23 September 2020)Surah ini mengisahkan tentang keadaan manusia sewaktu hari kiamat, bagaimana orang-orang kafir dan orang-orang mukmin menempuh hari tersebut beserta dengan amal-amal mereka.

Surah ini juga datang dengan peringatan Allah kepada manusia akan mutlak keesaanNya, kekuatanNya, kebijaksanaanNya dengan bukti penciptaan langit, bumi, alam semesta, dan penciptaanNya yang lain, serta amaran untuk manusia kembali kepadaNya dan membuat persiapan akan hari perhitungan itu, samada manusia itu akan mendapat kecelakaan ataupun kebahagiaan di akhirat nanti.


---

Sering baca Quran tanpa faham akan maksud ayat? Ini peluang terbaik untuk anda!

Kitab suci Al-Quran sememangnya mempunyai satu bentuk kesasteraan yang unik, yang tidak dapat dihasilkan oleh manusia. Terdapat banyak ayat dalam Al-Quran yang tidak mampu difahami dengan hanya membaca, baik dalam Bahasa Arab itu sendiri mahupun terjemahannya.

Oleh itu, Kelas Tadabbur Juzu 'Amma kami adalah langkah pertama untuk anda mula belajar dan Fahami Makna Al-Quran dengan lebih baik.

Melalui kelas mingguan ini, anda akan belajar bagaimana untuk mendapatkan pemahaman & pengajaran yang lebih baik dan praktikal untuk diterapkan dalam kehidupan seharian anda.

Details

Program ini akan dijalankan melalui ZOOM. Sila install aplikasi ZOOM dan daftar akaun percuma. Kami akan menghubungi anda 3 jam sebelum waktu kursus untuk butiran selanjutnya melalui SMS dan emel.

Organisers

Jom Sembang SG

CommentsOur platforms